Лидерът на ДПС за пореден път атакува правителството.Днес сме тук, за

...
Лидерът на ДПС за пореден път атакува правителството.Днес сме тук, за
Коментари Харесай

Карадайъ: Настъпи време за тежки решения

Лидерът на Движение за права и свободи за следващ път атакува държавното управление.

Днес сме тук, с цел да почетем героите на демокрацията на Република България.  Ние се гордеем с тях. С тези думи водачът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към множеството на площада в село Крепча на търговищката община Опака, където се състоя възпоменателен митинг-събор за отбелязване на Майските събития през 1989 година, дали старта на демокрацията в България, оповестиха от централата на партията.

Карадайъ съобщи специфичните поздрави от основателя и почетен ръководител на ДПС д-р Ахмед Доган.

Събираме се всяка година по тези площади, с цел да си приказваме да тези събития в България. Защото през днешния ден, след 30 години народна власт, виждаме по какъв начин се отхвърлят някои към този момент наказани от българския парламент процеси, сподели Карадайъ. И продължи: „ Виждаме и по какъв начин тези наказани процеси се повтарят след 30 години. Едни хора, които са възпитани в оня режим, през днешния ден след 30 години се пробваха да ни ги напомнят с противозаконното влизане в нашите домове. ”

Тази година сме повече - дали поради ковид-пандемията, в която 2 години имахме ограничавания да  провеждахме тези мероприятия или пък поради тези събития, които се случиха предходната година по време на изборите. Тепърва ще проучваме. Но погледнете този площад. Той е цялостен, както беше преди 37 години, съобщи Карадайъ.

Както тогава, по този начин и през днешния ден сме се събрали, с цел да пазиме демокрацията в България, да пазиме своята чест и достолепие, акцентира водачът на ДПС.

" Няма да позволим на никого  да се гаври с нашите чест и достолепие. Ние донесохме демокрацията в нашата Родина през 89-та и 90-та година. Ние сме хора, които всеки ден и час, всяка секунда ще пазим демокрацията. Ние сме платили доста скъпа и висока цена за нея ", безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

" Някои хора през днешния ден се възползват наготово от демокрацията и се пробват да ни напомнят тези грозни времена. Но не! Ние сме на поста си! Ние знаем, че демокрацията не е даденост. Ние знаем, че демокрацията желае всеки момент да бъде опазвана и ние всички дружно ще пазим демокрацията ", сподели още Карадайъ.

" Живеем в спешни времена: Ковид - рецесия, и икономическа рецесия в резултат на пандемията. А в този момент и комшията гори. Тежко е. Оттам идва и спомагателна рецесия, по тази причина сме може би и повече на площада, тъй като знаем, че когато има проблем при комшията, ние би трябвало да се активизираме, да бъдем единни, да оказваме помощ на комшията, с цел да може проблемите на комшията да не се трансферират при нас ", подчерта Мустафа Карадайъ.

" Време е за тежки решения, само че дружно, когато сме единни и обединени, и това ще преодолеем. Въпросът е да имаме единството и силата на единството, да имаме ясната мисъл и цел и дружно да извървим пътя си. Това е най-важното през днешния ден. Защото този площад, в случай че събира минало, настояще и бъдеще, то за бъдещите генерации би трябвало да създадем по този начин като политици, че  днешните ни  дейности да рефлектират за утрешните генерации, акцентира още Мустафа Карадайъ. И прикани: „ Да бъдем на висотата  на тези герои, които докараха демокрацията за нашето потомство. И ние да оставим онази сигурност  и непоклатимост за бъдещите генерации с нашите политически дейности през днешния ден. ”

От площада в село Крепча водачът на ДПС се обърна към всички в България. „ Виждаме една власт, която оценихме като най-слабата, откогато е паднал комунистическия режим. Те сами, възползвайки се от инструментите на демокрацията, отказвайки се от всевъзможни полезности, се докопаха до властта. Но сами през днешния ден смъкват себе си, да бъдем подготвени и на висотата на тези наши герои, които докараха демокрацията, тъй като и тези ще си отидат, тъй като ние сме призвани да пазиме целостта на нашата Родина България, да пазиме демокрацията, да бъдем поръчител за свободата в нашата Родина България и да оставим сигурност и непоклатимост за нашите деца и внуци, в тези тежки и сложни времена. ”, прикани водачът на ДПС.

На възпоменателния митинг-събор участваха зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народните представители Джейхан Ибрямов, Имрен Мехмедова и Байрам Байрам, ръководителят на Младежко ДПС и депутат Сезгин Мехмед, регионалните ръководители на ДПС Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Русе и Велико Търново - Хамди Илиязов, Айсел Руфад, Мехмед Салим, Сезгин Галиб, Дауд Ибрям и Гюнай Далоглу, общински кметове общинските ръководители на ДПС от региона и прилежащите области, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР